13 feb. 2012

Det här med lönesättning...

Det systemet vi har idag är ju långt ifrån rättvist. Men nu har jag kommit på ett lite mer nytänkande förslag kring lönesättning....som inte bara gynnar mig, utan som även ligger i tiden.

1. Personer som är utav kvinnligt kön, exempelvis mig, borde få högre lön än män, och det med hänsyn till att vi både behöver köpa två kollin underkläder (bh och trosor i jämförelse med kalsonger) och för att vi har mens- det har inte killar.

2. Kvinnor som använder kjol eller klänning till vardags, exempelvis jag, borde få högre lön, då strumpbyxor lättare går sönder än exempelvis ett par jeans.

3. Personer med frisyr, exempelvis jag, borde få mer lön än personer som fullständigt skiter i frisyren och bara låter det hänga ner likt en blöt pudel. Stylingprodukter är dyrt.

4. Personer som uppskattar kulturevenemang och att gå på bio, exempelvis jag, borde få mer i lön kontra dem som nöjer sig med att kolla på televisionen eller bara lyssna på radio.

5. Personer som har torr hud på vintern, exempelvis jag, borde få torr-hud-tillägg då kräm för att hålla skinnet spänstigt inte kostar en struntsumma.

6. Personer som är snälla mot miljön och cyklar istället för att ta bilen, exempelvis jag, borde få tillägg för att vara en miljövänlig invånare.

7. Personer som är noga med sina tänder och som har en sträng tandläkare, exempelvis jag, borde få högre lön för att ha råd med tandtråd och flourskölj.

8. Personer som använder mac istället för pc, exempelvis jag, borde få elektronikbidrag.

9. Personer som hjälper farbröder till affären, exempelvis jag, borde få snällhetsbidrag för att de gör goda samhällsgärningar.

Detta är bara ett utkast än så länge. Men skall så småningom skickas in som en motion till regeringen. Så var det med det.

1 kommentar:

Collinder sa...

Det behövs även en klausul som behandlar de, exempelvis jag, som hjälper farbröder FRÅN affären...