14 jan. 2010

"så gör du köttbullar" - en kurs för dig som är afrikan

Fine Gerald är här och hälsar på från Uganda. När jag bodde hos honom var maten varje dags mysterium. Varje morgon gick man och väntade på frukosten som man aldrig trodde skulle dyka upp. Vid 12-tiden dök det upp en överfylld tallrik. Ett lass som tog en evighet att få i sig. Varje kväll var samma visa, magen kurrade och man trodde att kvällsmaten var utsatt- men vips framåt 23-tiden kom den.

Så nu när Gerald är här så får jag försöka lära honom laga lite traditionella svenska köttbullar (läs turkiska köttbullar). Jag måste säga att jag tror jag har en framtid som kursledare inom just köttbullevärlden.
Jag har nog aldrig haft en så duktig köttbullselev.
Han var fascinerad över våra färgglada rotsaker. Och jag håller faktiskt med.
Rödbeta, polkabeta, gulbeta och en rackare till morot.

Inga kommentarer: