29 nov. 2011

Glöm det, pensionsvalet!

suddiga pixlar


27 - 22 = 5

och det är ungefär just precis 5 år gammal jag känner mig när jag skruttar runt överlycklig i mina nya sockiplast i lyan.

21 nov. 2011

Vet ni!

Idag pratade vi om stånd. Men inte vilket stånd som helst utan civilstånd. Jag var civil utan stånd kom vi fram till.

sushitider

Sushi hit och sushi dit. Förra veckan var det sushivecka. Denna vecka är fortfarande utan mattema.



15 nov. 2011

köp en hamn

Det är grejjer det! Där hittar man både snyggt skräp och stel stilig man.

6 nov. 2011

Glöggeri glöggera glöggerallanlej

Då var det dags att sätta årets glögg. Förra året genererade den en fantastiskt sockerstinn och trivsam glöggfest med mycket dans. I år får det bli favorit i repris. För er som vill göra egen kommer här receptet:


* 5 liter svagdricka
* 5 skivade, skalade & råa potatisar
* 50 gr jäst, den med blå text
* 1 påse hela nejlikor
* 1 påse kardemummakärnor
* 1 påse torkad pomerans
* 1 bit, ca 7cm, färsk skalas ingefära i bitar
* kanelstång. Jag brukar ha i 3-5 stycken minst
* 400 gram russin
* 2,5 kg socker

Lös upp jästen i svagdrickan. Häll i alla ingredienserna i ett bamsestort kärl eller hink (det ska finnas plats för jäsning). Täck över med plastfolie som du gör små hål i. Låt stå i rumstemperetur minst 3 veckor, gärna 6. Det kommer bubbla, skumma och lukta glögg.Häll sedan upp på flaska. undvik bottensatsen. Blir ca 15 %. Tål att lagras i upp till 3 år. Hurra!

Ser kanske inte så gott ut än....men tro mig- det blir gott!